Hvad er laser?

Laser er en speciel form for forstærket lys, der er ensrettet, velordnet og koncentreret. Laserlys har evnen til at trænge dybt ind i vævet og stimulere den enkelte celle. Hvis man skal sammenligne det med noget, er det som når sollyset giver energi til planter via fotosyntese. Laseren giver også brændstof til cellerne, så de får overskud til at reparere de skader der er i kroppen.

Er laser farligt?
Nej – denne laser kaldes en terapeutisk laser og ligger i styrke lige under de kirurgiske lasere. På grund af strålens spredning, er der ingen risiko for skader – hverken på øjne eller væv. Virkningen er udelukkende positiv og stimulerende på kroppens reparationsmekanismer.

Er der ingen bivirkninger?
Nej – der kan højst være tale om behandlingsreaktioner i form af en forøget irritation i 1-2 døgn. Dette er dog ganske normalt og et udtryk for at kroppen er sat på arbejde med at helbrede sig selv.

Gør selve behandlingen ondt?
Nej – laserterapi er smertefrit. Der kan i nogle tilfælde opleves en svag prikken/snurren i det behandlede område, fordi cellerne begynder at arbejde.

Hvor tit skal man behandles?
Det er individuelt og afhænger af – om skaden er akut eller kronisk.

En akut skade kan fjernes med behandlinger over en kort tid. Du vil typisk allerede kunne mærke bedring efter første behandling.
En kronisk tilstand vil nok kræve, at man får laser ind i mellem. Et eksempel på dette er gigt – laseren kan ikke fjerne gigten kun reducere smerten og hævelsen. Det samme gør sig gældende for psoriasis – sygdommen er stadig i kroppen, men laseren reducerer eksemen.

Hvem kan ikke behandles:
Epileptikere
Gravide på visse punkter
Cancerpatienter
Behandling på modermærker, tatoveringer eller generelt mørk hudfarve (her kan man evt. dæmpe effekten på laseren)

Man kan godt modtage laserbehandling selvom man:
har pacemaker
har implantater
er et barn